Rabu, 2 Ogos 2017

ROCK SOLID PINK 2017



Hai korang...gigih tau malam nie adik ina update blog...story yang holiday kat pangkor pun masih pending lagi...tetiba muncul story running event...nampak tak kesungguhan adik ina disitu..? nak kata kesungguhan nak bercerita tak jugak..lebih gedix nak save gambar je....hahaha

Ini adalah running event aku yang kedua...tu pun setelah diracun oleh cousin aku yang super aktif tu...kali ni lagi best sebab cousin aku syu pun ada sekali...pastu kawan dia erni (kalau tak silap aku namanya erni..mak ni pelupa) dari seremban pun join jugak...semua pale gila-gila..so memang running kali ni,lebih banyak selfie,gelak dan berjalan hahaha....padahal cousin aku yang kak lin..dah pecut tinggalkan kami...kak lin usah kita heran..sebab dia memang aktif bersukan...kihkihkih...


 gambar tayang kasut tu wajib ye....usah korang nak pertingkaikan...janji kasut kami semua lawa...;p


 nampak tak sempat lagi aku ajak selfie..time ni kitaorang dah 6km...serius penat gila...kaki aku ni boleh tahan nak kejang jugak...gila ko...10km ye...yang hari tu 5km pun aku semput...ni kan 10km...tapi alhamdulilah...walaupun larian agak slow kali ni...misi untuk dapatkan medal dan kejar masa tu masih tercapai...walaupun agak slow....janji sampai ke garis penamat...tapi itu semua tidak mematahkan semangat adik ina untuk join next event lagi...yiihaaaa....


 kami jela yang selfie...kak lin dah menghilang....;p

yang tudung biru tu cousin aku kak lin..laju kedepan dah dia tinggalkan kitaorang...jenuh lah lama dia nak tunggu kami ni sampai ke garis penamat...nasib lah ye kak lin...ajak lagi kami hehe...
yang depan sekali sebelah kak lin tu..erni..kawan cousin aku syu...erni ni instructor zumba tau...hebatkan...terus adik ina rasa nak terkinja hahaha....yang sebelah aku,tula syu....comelkan...anak dah 3..maintain je...macam adik ina jugak...ehhh tetiba pulak terpuji diri sendiri....sila muntah ye....ngee...;p


 time ni dah settle berlari..walaupun berpeluh-peluh bucuk masam semua...selfie tetap ye...


lagi dan terus lagi selfie...


 wajah-wajah ceria...gila tak ceria...penat kami berlari sambil semata-mata nak kan medal....haha


 thanks adik2 yang tolong snapkan gambar kami yang cukup comel ni...


yeayyy...akhirnya kami berjaya melepasi 10km....
tak sabar tunggu lagi 2 minggu dari sekarang...sila hadap kaki sakit lagi ye...huhu....

thanks sangat-sangat kat abg ajoi sebab very supportive...sentiasa bantu wife dia dalam apa cara sekali pun...tak sabar nak beraksi dengan abg ajoikan..tapi abg ajoi asyik busy je..so takpe lah...biar lah adik ina kumpul dulu medal banyak-banyak sampai abg ajoi jeles k...hehe...

ok tu jerr...tiada pengisian yang penting...janji harini hajat adik ina tercapai nak update blog...
good nite korang...mata dah nak terkatup ni...besok stay ada urusan penting nak kena settlekan...








Jumaat, 9 Jun 2017

CELEBRATING 15th ANNIVERSARRY


Alhamdulilah...untuk first ramadhan ni kami dapat celebrate anniversary yang ke 15thn...nak sambut masa 24hb haritu...kakak ila belum balik dari asrama..so abg ajoi kata..better tunggu kakak...bila semua ada...lebih bermakna...wahh gitu abg ajoi adik ina ni hehe....

macam biasa lah...tempat favourite kami...de chiang mai kat area sungai buloh...etah brapa kali lah suka sangat datang makan kat sini...ni pun terbayang-bayang kesedapan ikan siakap tiga rasa....perghhh....sila telan air liur anda....


Nak kata sweet tak brapa nak sweet sebenarnya...hihi...
Alhamdulilah...dia lah teman,dia lah suami,dia lah geng gaduh...geng berdebat...geng bila adik ina tak puashati...geng setia menjadi pendengar adik ina...sentiasa tadah je telinga tu bila adik ina pok pek pok pek bercerita...tah dia faham ke idok...hehe...dia lah segala-gala....agar sentiasa menjadi suami dah babah yang bertanggungjawap pada kami semua....jangan macam-macam ye abg ajoi....jangan nak puji-puji fazura tu sangat lah...i so jeles...hahaha...memang tak lah...sebab adik ina tahu...fazura pun tak mau kat abg ajoi....kihkihkih....;p matilahmaknakkkk....;p


  favourite kami sangat ni....menu wajib kalau datang ke restoran de chiang mai...


ayam pandan kesukaan nia dengan kakak ila...tapi aku jarang sangat order tomyam kat sini...sebab tak brapa gemar...tah lah tak kena pulak dengan tekak kami nie.....
gambar ni kakak ila yang snap...tak brapanak comey...;p


 my kesayangan...my kekuatan...
semoga Allah sentiasa pelihara anak-anak mama dan babah...


 my BFFL...seronok betul dua minggu kakak ila cuti ni..banyak masa kami habiskan bersama...nia pun memang rapat dengan kakak ilanya...memang berkepit jela dorang ni...berkurung dalam bilik pun boleh tahan jugak...kalau aku tak intai...sampai kesudah tak tahu apa kisah budak-budak ni...


si manja babah....budak tak puasa....


susut sikit dhania time-time puasa ni...so far masih belum ponteng lagi budak sorang ni...kuat semangatnya...good job adik...


Alhamdulilah....tiga cahaya kegembiraan kami...walaupun masih belum ada rezeki lagi nak dapat baby boboy...Ehh...!!! hahaha...tetiba jer kan...Insyallah doakan la ye...ni kalau dapat boboy ni,tak tahu lah macam mana pulak tahap manja abg ajoi dengan boboy ni...dengan dina pun aku dah pening...asal ada babahnya je,dia suka buat hal...sentap tau kekadang dengan anak bongsu sorang ni....apa-apa pun itu lah ragam anak-anak kan...time dorang kecil ni lah saat gembira bersama dorang...banyak nak habiskan masa dengan anak-anak....itu yang selalu abg ajoi ingatkan kat aku...sebab katanya,bila anak-anak dah besar...kita akan kurang waktu bersama anak-anak...masing-masing dah ada haluan sendiri...time-time macam ni lah kita kena sentiasa bersama...hargai saat-saat bersama family...kekadang aku sedih jugak bila abg ajoi suka cakap camtu...huhu..tah lah...

Doakan lah kebahagian kami ye...semoga Allah sentiasa pelihara rumahtangga kami...pelihara anak-anak kami...keluarga kami...agar sentiasa dilimpahi dengan kasih sayang...Aamiin....;)


MY FIRST MAJOR RUN

Alhamdulilah...harini dah Ramadhan ke 14...sekejap je aku rasa...gigih tak gigih lah jugak nak siapkan menu sedap-sedap untuk anak-anak dan suami....Ececeh...asal ramadhan je mesti adik ina terlebih rajin....padahal berdoa weekend je ajak abg ajoi berbuka kat luar...tu pun nasib baik sekarang vendor dah kurang duk belanja makan buffet...kalau tak dulu...sampai aku tak lalu nak ikut...banyak dia bawak anak-anak je berbuka kat luar...now bila dah kurang tertanya-tanya pulak...hahaha....sengal sangatt...

Ehh aku story apa ni..? ok sila jangan lari tajuk ye...

Macam biasa lah aku ni kan...story dah berzaman baru nak update...kisah dari sebelum puasa lagi...now dah puasa baru lah terhengah-hengah nak story...lantakkan je...masalahnya...ada ke yang kisah..? hihihi...

Ok meh lah story sikit my fisrt experience coway run...aku pun taktau lah macam mane boleh tergerak hati terus setuju je nak join kan...awalnya cousin aku whspp,dia ajak teman dia join running ni...mula-mula tu alamakkk...kau bayangkan...aku ni bukan manusia yang jenis suka berjogging...selalunya kalau aku teman abg ajoi pun...confirm aku kena tinngal punye lah...bak kata abg ajoi...'elok letak anjing sekor,baru laju aku lari'hahahha....jahat tau...tau lah i lembik...sakit kaki hokey kalau jogging ni...sebab tu aku lemah kalau abg ajoi ajak teman jogging...tapi demi nak jaga hati dia...redah jela uollsss...janji lepas teman dia aku dapat bedal toseii satoo....;p
niat hati tu memang dah lama lah jugak nak join benda-benda macam ni kan...sebab ada jugak kekawan aku yang aktif...banyak kali lah jugak dorang ajak aku..tapi keyakinan tu takde...aku tak akan buat kalau aku sendiri tahu tahap keupayaan aku macam mane...so telan air liur jela bila tengok kekawan join event larian ni...memandangkan cousin aku dah ajak...time tu pun aku tengah free...abg ajoi pun izinkan...apalagi...terus cakap ok kat cousin...yeayyy....padahal sumpah aku berdebar-berdebar sungguh....terpikir jugak..gila ke apa aku ni...hahaha....lain la cousin aku tu dulu dia memang jenis aktif sikit...macam aku ni setakat zumba je...adoihaiii...tapi sebab dah janji...so kena lah tunaikan jugak...so gigih lah kami kul 5 pagi huru hara keluar rumah...kul 6am dah terpacak kat the starling...nampak tak kesungguhan adik ina ni....pastu berdebar-debar..tah apa rupa lah agaknya aku sat lagi nak lari...huhu...


Coway Run ...5KM ye..macam nak terbarai isi perot makk ni haaa...
tabah tak tabah lah jugak...dan paling tak sangka,akhirnya berjaya sampai ke garisan penamat...
dengan mencatat masa 57 minit...Wow...ok lah kan untuk percubaan pertama kali...hurmmm...bangga sekejap...hahaha...terus bersemangat nak join lagi lepas ni...



yihaaaaa....bangga ok sent gambar ni kat abg ajoi...tapi haram dia tak bukak whsppp...hahaha....
sabar jela adik ina tau...pastu boleh dia call aku tanya menang ke tak tu...ehhh abg ajoi ni...dengan riaknya terus cakap...'ehh tengok kaki lah'..hahahha...
thanks abg ajoi sebab supportive sangat...sebelum aku join running ni pun dia jugak yang suruh setiap pagi kena jogging...untuk kuatkan otot-otot aku....naik semput lah jugak..dah la kawasan rumah aku banyak berbukit....lebih banyak berjalan dari berlari...lap peluh adik ina tau...



ni gaya sebelum start larian...padahal gila berdebar-debar aku....tapi memang best...happening sangat...teruja adik ina...nasib baik tak tunjuk perangai sakai tu kan...


mercu tanda pengguna coway....hahaha



haaaa...nie lah cousin kesayangan aku...sporting gila...pale sewel macam aku jugak...(jangan marah cousin hihi) ni baru kak lin ye...belum cousin aku si syu tu...kalau dia join...mau gamat....takpe next event nanti..insyallah syu join...masalahnya aku tak daftar lagi ni...sebab abg ajoi pun nak join jugak...waduhhh....nak kena tunggu jadual dia je ni...ikut hati nak je aku daftarkan next event ni...kang buatnya dia kena outstation time tu....haru lah...so kena tunggu jugak lah nampak gayanya...takpe-takpe...tabah dan sabar je ni...huhu....


kami yang berdebar-debar hakikatnya....;)



yeyyyy....akhirnya...pengalaman pertama mendapat medal...
gila tak teruja....;p


again...hahaha....kalau boleh semua tempat,semua ruang aku nak posing....nasib baik dapat cousin sporting...tabah jela dia tolong snapkan...hahaha...
i love u cousin...muahh...



yihaaaa....!!!




aksi habis sweet lah tu konon...hahaha...
whatever....!!!


Ok... tu jer nak story...tak sabar lepas raya nanti...tu pun aku berdoa jangan lah abg ajoi outstation ke...kalau tak melepas aku nak join event lepas raya ni nanti....huhu...

ok korang salam ramadhan...jangan ponteng-ponteng puasa k,kecuali jika terpaksa...hehe...





Selasa, 23 Mei 2017

15th ANNIVERSARY ZULINA

Assalamualaikum korang semua...semoga sentiasa diberikan kesihtan yang baik...sentiasa sihat,ceria bersama insan tersayang...alhamdulilah..aku sentiasa bersyukur dengan segala nikmat dan pinjaman dari Allah s.w.t...segala kenikmatan dan pinjaman ni tak terbilang nilainya...syukur sangat-sangat...ada family yang memahami...ada adik bradik perempuan yang banyak tolong saat susah senang...sentiasa manjakan adik bangsunya yang lebam birat ni...ada mak tiri yang baik...mak mertua yang sangat memahami anak-anaknya...adik-adik ipar duai yang baik...ada suami yan sangat penyayang walaupun tak seromantik macam suami orang lain...hahaha...yang ni sengal...baru nak taip macam formalkan..sekali kalau masuk part abg ajoi...aku memang tak boleh blahh...😂

Ok sambung balik ye...ada anak-anak yang comey,yang mengembirakan mama dan babahnya...semuanya sudah cukup sempurna buat aku.....bukan kekayaan yang aku impikan...tapi cukup sepanjang perjalanan hidup aku...pendek kata dalam alam perkahwinan aku...cukup lah aku ada semua insan-insan ini semua.....mereka adalah kekuatan aku.....terima kasih Ya Allah...atas segala kenikmatan ini...atas segala pinjaman ini...syukur Alhamdulilah...semoga semua insan-insan yang aku sayang ni sentiasa dibawah lindungan-Mu Ya Allah...aamiin...

Sempena hari anniversary aku dan abg ajoi..saja lah nak share kat korang pahit manis dalam alam rumahtangga yang kami bina selama 15 tahun ni...tiada apa yang special pun...kehidupan sama je macam orang lain jugak...ada pasang surutnya jugak...ada suka dukanya...ada masa kalau tak meroyan bahagia sungguh rasa...hahaha...betul tak..? Tipu lah kot kalau nak kata happy je 24jam...poyo hokey...aku sangat tak percaya orang yang alah-alah diva 24jam bahagia je...hahaha...please ye..jangan plastik sangat ye..hehe.....Ada masa tu bergelora lah jugak..cuma orang cakap...cara kita nak mengatasinya...macam aku ni....so far abg ajoi nie memang jenis cool sikit lah....jenis suka melayan...kau ajak lah dia pergi mane pun,kalau dia free...dia memang akan melayan kau dari pagi sampai ke malam pun takpe....hahaha....dengan anak-anak pun macam tu jugak...anak-anak cakap jela nak apa...selagi dia terdaya dan mampu... dia akan tunaikan...cuma kalau dia busy...aku kena lah faham...sebab kalau dia dah start busy...memang pandai-pandai lah aku kena handle hal rumahtangga ni...tapi itu tak bermakna dia lepas tangan...cuma kalau setakat benda-benda remeh tu kena la aku yang uruskan...sebab boleh dikatakan abg ajoi ni jenis yang kuat berkerja..workaholic orang kata gitu...hahaha...Dia pulak kalau berkerja jenis fokus....cuma takde lah terbawak-bawak emosi stress ke apa ke sampai kerumah...alhamdulilah la jugak kan...tapi kekadang tu memang ada jugak lah nampak tahap stress tu...So,pada dia..kalau benda remeh-remeh ni jangan aku nak bebankan kat kepala dia......memang kau kena bebel ye...pendek kata aku kena lah pandai berdikari sikit...memang sejak dari awal perkahwinan kami lagi...slow-slow dia didik adik ina jadi independent sikit...tapi aku suka jugak...takde la ngada-ngada,sikit-sikit nak harapkan kat dia je kan...so langkah ni dapat lah panjang sikit...walaupun kekadang terbabas lah jugak kenakalan aku ni...curi-curi merayap...hahaha...tapi last-last dia mesti dapat tahu jugak....haha....asalkan aku tak buat benda yang mengarut sudah...tapi kalau dia tengah busy...so lesen besar lah adik ina boleh dapat.....hahaha...boleh gitu...yang ni i suka...ngee..;p

Pada aku...aku tak pernah mintak untuk jadi kaya raya...hahaha...bunyi macam pelik jer kan...sapa tak nak kaya yek dak..? hehe...Tapi setiap doa aku,aku selalu pohon kat Allah,agar hati kami sentiasa teguh,saling sayang menyayangi,saling memahami diantara satu sama lain...saling kuat dan cekal dalam apa jua bentuk ujian...diberikan kesihatan yang baik...so far...banyak ujian yang kami lalui bersama...pernah menangis bersama..saat kesusahan tu datang dalam hidup kami...Alhamdulilah syukur sangat-sangat.....semua tu kami hadapi bersama..aku percaya...ketabahan abg ajoi sebenarnya banyak main peranan dalam rumahtangga kami...berkat sabar dia...berkat cara dia didik aku..walaupun aku ngaku lah..aku ni sumpah manja gila...agak childish...hahaha...sawan lah jugak abg ajoi kan kekadang...tapi itu yang buat dia suka katanya...tu dia cakap ye...bukan adik ina...haha...so sila abg ajoi hadap perangai adik ina ni sampai tua ye...dah janji kan,..?? ngee...Pastu aku ni dah lah jenis suka ikut pale sendiri sikit...jenuh lah jugak dia nak lentur kedegilan adik ina ni....bak kata dia...kalau nak tegur aku..memang nak kena lembut dan tarbiah sikit...kalau tak...haram tak jalan...hahaha...dah lah takmau cerita keburukan perangai sendiri...bikin malu...mahu pengsan pulak korang baca kang....tapi apa-apa pun...hakikat sebenarnya....Alam perkahwinan ni sangat mematangkan aku....walaupun aku sedar...aku kahwin terlalu awal...boleh tahan muda lah jugak kan...tapi sedikit demi sedikit Allah cekalkan hati aku...bukak mata aku...dunia yang realiti yang aku kena hadapi...iaitu...dalam membesarkan ketiga-tiga anak-anak aku...aku belajar erti sabar,kuat dan cekal...chewaahh...over tau...;) Semoga Allah sentiasa permudahkan urusan kami dalam mendidik anak-anak...insyallah...

Dan selagi teguhnya ikatan ini...semakin bererti aku rasakan perhubungan kami.. banyak yang kami belajar dari kesilapan..contoh ye.... awal perkahwinan dulu.. mungkin faktor aku mudakan... terlebih emo... orang cakap emosi tak stabil kahkahkah...tapi aku rasa tu memang sifat orang perempuan kot.. ehhh tetiba cover pulak.. tu tak ngaku dia emo terlebih lah tu... 😂🙈  ok sambung balik ye.. mungkin awal-awal dulu masih nak kenal hati budi lagi kan.. masing-masing jenis panas sikit...dapat pulak aku anak bongsu.. haaaa kaw hambikkk!!! Tabah tak tabah la jugak abg ajoi ni haha...tapi kan.. arwah ayah aku pernah cakap... 'abah percaya....zul boleh jaga dan kawal ina sebaik mungkin'...time tu aku rasa.. terharu la jgk arwah abah cakap camtu kan...mungkin sebab aku ni anak bongsu... so dia lebih faham aku ni macam mane... mau taknya... aku dengan arwah abah... sangat rapat.. manja... minta lah apa pun.. confirm dapat haha... nampak tak perangai tu kekadang terbawak-bawak sampai ke tua... kekadang abg ajoi suka cakap, 'yela anak manja abah.. memang la nak apa semua dapat.. Dah tu nak apa ni? Motif sangat dia story abahnya belikan macam-macam'.. haha.. gila saiko laki bini ni tau....😂😂 sentap i .... teror abg ajoi ni... boleh baca fikirana adik ina...

Alhamdulilah... walaupun bermacam dugaan dan kesusahan.. kami hadapi bersama...menangis bersama...kekadang kesusahan tu banyak mengajar aku dan dia erti sebuah kehidupan..dan aku selalu pegang pada  kata-kata abg ajoi..' selagi kita ada ni.. bahagiakan hati masing-masing... jaga hubungan ni... saling lengkap melengkapi....walaupun babah tak seromantik orang lain..  tapi babah sayang family babah...sayang mama seikhlas hati..' sepenuh jiwa raga.. ok yang tu aku tambah.. haha...😂 Gila korang abg ajoi nak cakap jiwang-jiwang camtu.. memang tak la ye.. hilang rock abg ajoi tu kang.... janji aku tahu... kasih sayang dia untuk kami sekeluarga memang tiada galang gantinya...15 tahun yang sangat bermakna pada aku....;)



celebrate simple-simple jer....weekend nanti lah ye...boleh berbuka kat luar....tak sabar tunngu kakak ila balik...dan paling tak sabar nak shopping baju raya...hahaha...tu paling penting k...

semoga Allah sentiasa pelihara hati dan perhubungan kami suami isteri...
agar dapat membina keluarga yang sakinah,mawaddah, wa rahmah...insyallah aamin...


SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN KAMI YANG KE 15...




tak sabar tunggu kakak ila balik nanti baru lah nak celebrate sesama.....tapi nampak gayanya kena berbuka puasa terus lah kat luar...hehehe...abg ajoi pun dah plan...dia cakap,tekak teringin nak makan kat restoran chiang mai...waduhh...tempat favourite kami sangat ni...aku rasa,asal anniversary jer mesti book kat restoran chiang mai...kuat betul jodoh kat restoran ni hahahaha....


Tak brapa hari je lagi kita semua dah nak sambut puasa....dah alang-alang aku gedix update ni..nak lah jugak ucap Selamat menyambut ramadhan pada semua umat islam...semoga ramadhan kali ni...segala amal ibadat yang kita lakukan tahun ini,diterima Allah s.w.t...Aamiin....

Selamat berpuasa ye korang...ingat jaga mata,jaga mulut,jaga hati....hehe...;)









Khamis, 18 Mei 2017

IRDINA'S SPORTS DAY 2017

Akhirnya merasa jugak anak manja abg ajoi ni bersukan.. 😂 mana taknya.. masa kat sekolah lama dulu.. takde pun aktiviti sukan ni.. kalau nak ikutkan ada.. sebab time kakak-kakaknya  ada je.... tapi bila turn bby dina tahun lepas.. takde lah pulak.. frust lah jugak aku kan.... pelajar pun tak ramai... so mungkin faktor tu lah kot cikgu sekolah tadika dia tak adakan hari sukaneka.... takpe lah.. nak buat mcm mane kan.. and now.. merasa jugak akhirnya... kemain happy dia... hari-hari lah cakap dengan babahnya jangan tak datang time dia sukan nanti.. nasib baik buat hari ahad.. so babah dapat lah curi masa untuk budak bongsu sorang ni...cume kakak ila jer la tak dapat nak join...sebab dia busy nak study...so aku pun tak mahu lah ganggu dia sangat...kasi dia tenang-tenang sikit kat asrama tu...


Muka happy je kan dapat medal hehe.. padahal semua murid dapat.. 😂
Tapi aku rasa menarik kali ni sukan kat sekolah warisan gemilang ni... selalunya kalau sukan,kita ada rumah sukan kan.. tapi kali ni cikgu buat lain sikit dari yang lain.. guna nama negeri...ada empat negeri.. kelantan, kedah, perak dan negeri sembilan.. so dina team kelantan.. tak pasal-pasal mama jadi ore kelate lah pulok weeii... so kena lah mama ikut tema.... nasib baik ada jacket zumba mama ko warna merah.. aku ni dah la jenis tak suka warna terang..sekali kena pakai.. kelam kabut nak gi cari baju... haha.. nasib baik teringat ada sweater zumba.. so senang keje.. takyah beli bju hahaha... warna merah bukan warna kesukaan aku sangat... memang takde langsung lah baju warna merah..,rasa kalau pakai warna merah macam terang sangat.. nampak macam orang tua.. hihi.. kat diri aku lah.. orang lain aku tengok lawa je pakai.. tu pun nasib baik ada tudung kakak ila.. so aku bedal je.. pinjam ye kakak 😝 


Sebelum start sesi sukan...meh selfie dengan mama dulu..baru lah ada semangat nak bersorak nanti...


Selfie dulu ye.... abg ajoi cakap...'wajib tu untuk mama korang 🙄' hahaha.. jahat tau.... abg ajoi apa faham...i nak update kat blog sebagai tanda kenangan..so kena lah selfie ..😝


'KEJOR YOB KEJOR'
slogan untuk team perak....


'GOMO KELATE GOMO'
untuk team kelantan...
sapa lagi kalau bukan anak manja babah...hehehe...redha jer babah korang kena sokong team kelantan...


smile dina....;)


 'PULUN KEDAH PULUN'
kemain comeylah  budak-budak ni...

'HOBIN JANG HOBIN'
yang ni pulak team negeri sembilan...


semua aksi baby dina je ni...moh lah kita tengok gaya-gaya atlet hahaha...
tak menahan aku dengan babahnya duk gelak...kemain kan...ada masa slow je dia berlari...takde gaya berlari langsung...puas aku duk jerit...sampai nak terkeluar anak tekak....gila over kau...tapi rasanya bukan aku jer over...semua mak apak over ye...hahaha...mengalahkan anak-anak nak dapat piala....






cepat dina cepat...huhu...







fuyooo...kemain anak babah sorang ni...gaya takmau kalah...hihi...


nasib baik biasa tolong mama sidai kain kat rumah...tapi kat rumah guna hanger jer....ngeee...;p



good job anak mama...


tarik tali tu jangan tak tarik...
time ni team kelantan menjuarai...


yeayyy....team kelantan dapat tempat ketiga...ok lah tu...hebat jugak...hehe...
tahniah anak bongsu mama...yeke bingsu ni..? ngeee...

team negeri sembilan menjuarai..tahniah untuk team 'hobin jang hobin' Perak dapat tempat kedua...kelantan tempat ketiga dan kedah dapat tempat keempat,...apa-apa pun kalah ke, menang ke....janji semangat kesukanan anak-anak nie best sangat...sampai mak ayah pun rasa nak join sekali... good job anak-anak warisan gemilang....terbaikkk...



with babah kesayangan saya....hehe...
thanks babah sebab curi jugak masa untuk anak manja kamu ni...


with mama and babah...
thanks kat adik dhania sebab jadi mangsa tolong snap gambar kami...


mereka-mereka ini adalah kesayangan saya...sayang kakak ila takde...huhu....


ok last sekali...confirm mesti ada gambar tuan blog yang lebam birat ni k...;)

Berakhir sudah aktiviti sukan tahunan anak bongsu mama irdina...lepas ni belajar macam biasa ye..tahun depan dah nak masuk darjah satu...tabah tak tabah lah jugak mama korang ni...harap-harap jangan lah buat ragam....mau kalut lah mama......huhu...