Khamis, 23 Februari 2017

ALWAYS RIBUT

Adoihaiii korang...patut lah gelaran ribut tu memang sesuai sangat kat aku...hahaha...gelaran ni pun kawan baik aku manok yang kasi...hampeh betul budak maya sorang ni...tapi kawan aku maya ni lah paling best sekali kalau bab berkawan...kepala sewel macam aku jugak...jenis takde nak sentap-sentap lah....ingat zaman susah senang dengan dia...sanggup time takde duit pun punye lah nak melepak...sanggup makan share-share ye...hahaha...sumpah tu lah dulu kawan susah senang aku weii...asal takde sen je cari manok...tak pun manok cari aku....kahkahkah...bukan takde duit sebab apa tau...semata-mata just nak melepak je...gila sangatkan perangai tu...zaman tak reti duduk diam...hihi... Rindu kat kau nok...kau lah asyik sibuk je menyampah aku...padahal duduk kat area kl je..tu pun susah nak jumpa...ermmm...sadisss makk...

Ok bukan itu yang aku nak story sebenarnya...ada kisah lagi kalut nak habak kat korang....sila baca dengan tabah....ngee...;p mohon korang jangan pening baca sudah la ye...aku ni bukan jenis reti duk karang ayat ni...main hentam je...(sambil mata keatas)

Korang tahu...pagi tadi memang aku kalut sangat-sangat...nak kata terlewat bangun ermm...bolah lah lewat lah jugak..hehe.....biasanya aku memang bangun kul 5.30am..tapi pagi tadi dalam pukul 4pagi adalah kunci jam sebab nak kejutkan abg ajoi...dia kan kat sana selalu tido lewat sampai kul 4 pagi baru nak siap report bagai..so malam semalam dia pesan lah kat aku...tolong kejutkn dia kul 4am...takut terlewat..yela dah nak balik jumpa bini tersayangkan..haha...wifenya pun berkobar-kobar lah call..just guna whspp call je..aku pun dah pesan kat dia awal-awal jangan duk tutup wifi tu...kang call tak dapat pulak....alhamdulilah dapat lah call.....suara  mamai-mamai je abg ajoi....sana awal sejam tau..kiranya time aku call pukul 4am,kat sana dah pukul 5am camtu....pastu  pesan bagai jangan sambung tido kang tertinggal flight mau nangis aku...hihi...rindu weeii aku kat sang suami...hahaha...over gila ni.....

Pastu aku pun syok lah sambung tido balik..awal lagikan..apalagi sambung lah tido.....Sudahnya terlanjak sampai kul 6...haaa...hambik melompat kejutkan nia...kalut lah kang nak buat sarapan lagi semua...sudahnya makan jela biskut dik...bukan tak biasa pun makan biskut...babah pun takde..so tak payah nak kalut sanagt nak buat sarapan bagai..hihi.. Dah settle hantar nia semua..balik tu uruskan dina pulak...time nak hantar dina tu boleh pulak nak start enjin kereta tak boleh...terus sentap makk...try 3-4 kali pun tak boleh jugak...nak bawak kete axia pun tak boleh..sebab kete alza aku parking dah blok kete tu...haru lah rasa. ...dah lah lambat nak hantar dina...bertambah lambat lah jadinya...sudahnya menapak lah aku jalan kaki dengan dina...nasib baik tak jauh sangat sekolah tadika dia...pastu jenuh lah duk pikir..camne ni weeii...bateri kereta dah kong ni...tapi rasanya baru jer tukar bateri kereta tu..pastu setahu aku ...kalau setiapkali abg ajoi nak outstation dia memang akan check dua-dua kete tu..sebab dia tahu ..wife dia ni bukannya reti apa pun pasal kete....setakat pergi isi minyak kereta dengan pam tayar boleh la aku ni...bab-bab lain...jangan harap lah...garu pale adik ina tadi...nak panggil jiran pun semua dah awal pagi keluar gie keje..so gigih lah panggil kawan aku...

Sementara nak tunggu kawan aku ni datang...gigih lah aku nak keluarkan jumper bagai...macam hebat jer kan...hahaha...pastu kebetulan uncle depan rumah aku tu keluar...apalagi cakap lah kat dia kete bateri kong...dia pun beria lah nak tolong ni...hahaha...time dia suruh bukak bonet depan kete tu...sekali mata aku terpandang kat tepi gear tu...tengok gear kat D (DRIVE) terus tergelak sekuat hati...naik pelik uncle tu tengok aku...terus try start enjin...yang kelakornya..uncle tu siap cakap..'i tak usik apa lagi pun'....hahaha...mau tak terkejut orang tua tu...terus lah cakap kat uncle ..'i tersalah lah uncle...tak perasan gear kat D' adoihaii...memang tak boleh la nak start kereta tu...bantai uncle pun duk gelak kat aku...OMG!! gila malu weeii....bangga join gelak sekali kat diri sendiri...dah puas uncle tu duk gelak kan aku...kawan aku pulak sampai...dengan bangganya dia pun..konon2 nak tolong lah kawan dia sorang ni kan...kata kawan dalam kesusahan....gila tak tolong...hahah...padahal masing-masing gaya macam teror je..etah reti nak jumper kete ke idokk kami ni......poyo jer lebih kan....sudahnya dia pun bantai duk gelak dengan aku...siap cakap kan...'rasa nak hempuk jer kau dengan jumper tu ina...'hahahaha...mohon kau bertabah lah ye dengan aku ni...sekurang-kurangnya kau dah nampak aku ni memang ribut...huru hara pun boleh tahan jugak....ngee...;p Kesudahannya bantai duk berborak gelak-gelak macam orang gila.....apa keje pun tak jadi arini...parah sangat perangai aku ni kan...nie kalut laki nak balik lah ni...excited terlebih...kalah dina camni...mama lagi over excited...hehe...


And now...i'm waiting abg ajoi...semoga selamat sampai hendaknya...aamiin...;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan