Sabtu, 18 Februari 2017

CELEBRATE DALILAH'S BELATED BESDAY

Mata tak boleh nak lelap lah pulak...padahal badan ni letih gila...baru lepas duk berwhspp dengan abg ajoi...nak berwhspp lama-lam pun aku kesian jugak kat dia..hari2 tido lewat sebab nak siapkan report..so malas lah nak kacau sangat...takpe balik ni adik ina kacau lah abg ajoi puas-puas ye... hehe...;p So tengah ada masa ni apa lagi...idea pun tengah mencurah-curah ni...baik update gambar-gambar besday kakak ila siang tadi...

Alhamdulilah dah 14 tahun anak sulung mama ni....dah besar...dah boleh jadi geng mamanya..memang dia dengan nia ni rapat sikit dengan aku...boleh lah kalau nak share cerita dengan mamanya...heheh...walaupun kekadang urut dada aku dengar story budak-budak ni kan...layankan jer....nak pupuk kepercayaan tu bukan mudah ye...kena lah buat anak ni macam kawan korang...kalau tak...mau semua benda dia rahsia dari kita...lagipun aku nak terapkan anak-anak ni kalau boleh biar lebihkan family dari kekawannya...sebab tu kalau ada apa-apa,anak-anak  aku lebih mudah cerita dengan aku...so dengan tabah dan rela hati,mamanya pun tadah jer lah telinga tu...hahaha....walaupun kekadang boleh sakit jantung dengar story budak-budak ni...OMG..!!! korang faham-faham sendiri sudah lah ye..kalau sape-sape ada anak nak meningkat remaja tu..memang faham lah apa yang nak  aku sampaikan tu...hahaha...mane-mane yang tak faham tu...nasib lah ye.....;p


 Kali nie saja sambut ajak kekawan kakak ila sekali...semuanya sporting bangat...paling best sekali katanya mama putri best....hahaha...sporting...ye aunty memang sporting...tapi tengok pada tempat jugak...hehe....tapi sekali mama putri dah sawan...adoiii hanya kakak putri je yang tahu....hihihi..




 Thanks dekat kekawan kakak ila..sebab sudi join sekali celebrate besday putri...
thanks adik-adik yang comey...pasni kalau aunty rajin kita buat makan-makan lagi k...boleh kita gelak-gelak and tukar-tukar story lagi....;)




 Alhamdulilah...menu semua licin...gembira hati aunty nie...takde lah membazir...seronok tengok kekawan kakak semua makan...hilang semua penat lelah time masak bila tengok semua makan berselera sungguh...sampai ada kawan dia yang sorang tu cakap...'pandai lah aunty masak laksa...sedap sangat...cantik pulak tu...' Ehhh terkembang terus aunty kamu ni tau...hahaha....pandai budak-budak ni ye ambil hati aunty ina kamu ni... nanti belanja lagi ye...;p


just menu simple-simple je...



 Time nie sementara tunggu kakak ila..sempat lah selfie dulu...



Hepi belated besday kakak ila...semoga menjadi anak yang baik...sentiasa menjaga tingkah laku...sentiasa menyayangi mama,babah dan adik-adik yang lain...paling utama...jaga solat...kalau kakak jaga solat...insyallah...allah akan pelihara semuanya...


Ehhh over tau tuan blog ni....;p

kali nie babah tak dapat nak join sekali...tapi insyallah hadiah paling suprise untuk kakak pasti ada...seronOk tengok tadi kakak ila happy sangat...dapat pulak hadiah dari mama dan adik nia nya...mau tak hapi....;) ok tu jer...nanti sambung lagi k...macam barai pulak bijik mata ni hahaha...besok nak sambung merayap lagi sebenarnya...saja nak bawak nia dengan dina jejalan...good nite korang....muahxx








Tiada ulasan:

Catat Ulasan