Selasa, 14 Mac 2017

IKan sardin brand D'heritage

 Siapa gemar makan ikan sardin? Sila angkat tangan.. πŸ™‹ ye saya ..πŸ˜‚ hehe.. tapi nie bukan ikan sardin yang segar kat pasar borong tu ye.. nie ikan sardin yang dalam tin tu..selalunya aku suka beli sardin jenama ayam brand.. sebab isinya boleh tahan banyak la jgk.. cume sekarang ni dah macam kecil-kecil je aku nengok..😬 lagipun kat rumah aku ni..memang nak kena ada stock sardin tin.... kalau malas-malas nak masak memang menu tu jela aku bedal.. anak-anak pun pandai makan.. so senang keje mama.. baby dina je tak pandai lagi.. dina takpe telan jela telur goreng ye... letak kicap.. ok settle...πŸ˜‚πŸ˜…

Kebetulan haritu kawan zumba aku lin duk post sardin ni kat fb dia...sedap katanya.. kuah pun pekat.. terliur lah pulak... apalagi.. terus lah order satu nak try... brand D'heritage.. keluaran bumiputra.. hmmm menarik ni..lebih terjamin tahap kebersihan dan cara perbuatanya..



Nie lah sardin brand D'heritage .. apa yang penting keluaran bumiputra.. sapa-sapa yang nak try boleh try google cari agent2 sardin D'heritage ni k. Aku pun just order kat kawan je.. kawan aku lin ni bukan agent D'heritage...dia just tolong-tolong promot je kat kekawan..so korang kalau nak .. kena lah google..Tapi memang puashati ikan sardin ni isi dia boleh tahan banyak tau.. adalah dalam 5-6 ketul.. ikan sardin tin pun dh mahal ok kalau kat pasaraya.. isi dalam pun tengok pada brand jugak.. so aku rasa kalau brand D'heritage ni memang berbaloi lah.. hanya RM6.50 sahaja.. korang kena try k.. kuah dia pekat dah banyak.. siap ada cili api lagi seketul hihi..apa yang penting.. time aku nak bukak tu.. confirm lah aku bau dulukan.. hihi..tu memang perangai aku sangat tu.. suka sangat duk bau makanan..πŸ˜…  serius ye macam takde bau hanyir langsung....berbeza kalau yang jual kat dalam tin tu.. huhu.. 


 

Adalah dalam 6 ketul camtu.. berbaloi jugakkan.. cukup lah untuk satu family aku kalau nak makan..sardin ni kalau makan nasi panas-panas.. pergghhh... memang habis nasi seperiuk..πŸ˜… goreng pulak telur dadar..memang tak payah menu lain dah..ishh.. terliur lah pulak weeii..πŸ˜‚



 

Mohon terliur ye nengok gambar menu sardin adik ina ni.. confirm dhania makan bertambah balik sekolah sat lagi... menu paling sedap ni.. haritu dia bawak menu ni kat sekolah.. kekawan dia pun duk join makan sekali.. kalau tahu kekawannya pun suka.. aku letak banyak sikit.. kesian la budak2 tu duk makan kais-kais agaknya.. πŸ˜‚ balik je dia terus cakap..' mama kekawan adik semua suka sardin mama...sedap kawan adik cakap.. kawan adik pun suka sardin..'wahh bagus budak2 pandai makan sardin ye.. senang keje mak ayah camni..hihi.. 

So korang kalau nak try aku rasa ada pages D'heritage ni kot.. maaf lah adik ina ni tak rajin nak google..,nie pun aku update kat blog sebab aku memang puashati dengan produk dari D'heritage ni.. apa yang penting kita kena support produk bumiputra kita ok..πŸ‘πŸ»☺️ 



 




Ok nie ada pun pages nya.. so korang boleh la tengok-tengok semua keluaran produk D'heritage.. boleh tahan banyak jugak keluaran dari D'heritage nie.. hurmmm kena try yang lain-lain jugak camni.. πŸ‘πŸ»☺️





Tiada ulasan:

Catat Ulasan