Ahad, 5 Mac 2017

OVERLOADED WESTERN


Plan minggu nie nak ke putrajaya lah kononya..sebab ada Thai food festival...aku kan jenis tak boleh nengok kalau makanan thailand ni... .sawan abg ajoi cakap..hahaha...tah lah..memang dari dulu aku suka sangat makanan thailand...tapi tak semua lah...terutama kerabu maggi...so abg ajoi kalau dia nak pujuk aku..senang je..dia tapau kerabu maggi satu...settle masalah katanya...kau nampak tak permainan abg ajoi ni? hilang terus majuk adik ina kekadang...hahaha...tapi semalam..tabah je bila tengok kekawan post kat fb yang dorang duk hadap food festival tu...i hate uollss hokey...;p

So plan nak ke putrajaya terpaksa cancel sebab aku tak lalu nak hadap jem dengan parking takde...abg ajoi nak terjah jugak...tak kuasa lah aku weeii..takpe lah..anggap jer takde rezeki..lagipun hujan semalam...nak jalan apanya...so tak payah lah..pastu dah mati kutu tak tau nak lepak makan kat mane...pastu elok lah sangat perangai kami ...dia tanya aku...aku tanya dia....hahaha..tanya aku lagi teruk...mane-mane je lah ...tapi bila dia dah kasi cadangan aku cakap tak best pulak...serupa tak payah tanyakan...hihi...nasib baik abg ajoi tak sawan...dan selalunya dia jugak yang akan buat keputusan...dia cakap kita try kat area rumah arwau paklang...ok fine...jom lah terjah tempat ni...asyik lalu jer tapi tak singgah-singgah...now semalam moh lah kita terjah...



overloaded western...kat area Au2 dekat dengan aeon...
meriahnya lah weeiii...pun satu hal parking susah jugak ..sebab kat tepi jalan je kan...nasib baik,time kami sampai tu ada kete dah nak blah...so rezeki lah gamaknya..dapat melantak kat sini...;p



 ehhh....selfie tu wajib ye...



 menangis adik ina makan wafer ni semalam...kesedapan apa yang telah berlaku ni??? rasa nak order yang kitkat pulak...nasib baik abg ajoi halang....jangan katanya,kang muak..sat lagi nak hadap lamb pasta  aku pulak oppss...!! baik lahhh...melantak tak ingat kemain order lamb bagai...eeee...seram semalam nengok adik ina melantak...dah licin terus nyesal...hahaha..



 just snap dari jauh.....
'we do not have wifi...talk to each other pretend it's 1995'
wow...i like...hahaha....? zaman dulu kalau kita melepak cukup fokus dengar kawan bercerita..sekarang ni..handset tetap kat tangan..aku lah tu...hahaha...

Bestnya restoran nie sebab dia heppening...punye lah ramai orang...nasib baik ada meja..aku ni jenis tak tabah sikit kalau nak kena Q bagai...berangin jer abg ajoi kekadang tu...dia paksa jugak aku tunggu...hahaha...tu memang perangai dari adik angkat dengan abg angkat lagi ye...aku siap suruh lepak kedai lain lagi kalau ramai sangat orang...tak kuasa mak nak beratur panjang2 semata-mata nak makan...hello banyak lagi tempat lain...hamboii poyo sangat bunyi ni....hihi...tapi semalam ada je seat dan meja walaupun orang ramai gila.....tempat pun selesa lah jugak...



 nie menu adik ina...
lamb pasta..

rasa sedap ke idokk.? ok biasa2 je..tak boleh lawan restoran biri-biri kat area rumah aku...
apa yang penting sebenarnya kalau western ni..aku lebih tertumpu pada kuah sos blackpapernya...
kalau mantap rasa kuahnya...memang terbaik lah restoran tu..
so adik ina kasi 5/10 k...banyak tu...hehe...
tapi tempat cool..i like.kena pulak dengan muzik yang santai-santai ni kan..memang best lah.....terus rasa nak melepak dengan kekawan...hahaha...



nie menu abg ajoi...abg ajoi tak tahu nak makan apa sebenarnya..sebab dia pun sekarang ni agak jaga jugak lah pemakanan ni..dah tak macam dulu...semua main bedal je..adik ina je degil sikit...bebel-bebel lah jugak abg ajoi kekadang dengan adik ina..dia punye lah beli makanan sunnah kat rumah..tapi aku jarang nak makan...anak-anak kemain aku paksa makan...;p



 pipi dah pau sangat nie weeii..rasanya dah 4 minggu aku tak turun zumba..sejak abg ajoi balik dari outstation tu..sampai lah ni lah...tak datang-datang kelas...tahap kebusyan terlampau ni...abg ajoi pun busy je 24 jam...balik pun lewat...tabah adik ina...hahaha...time-time projek ni memang kena hadap lah laki busy...harapkan weekend jer dia ada masa dengan aku dan anak-anak..kalau tengok jadual abg ajoi...memang boleh meroyan...hahaha...takpe adik ina doakan semoga Allah murahkan lagi rezeki abg ajoi ye..semoga naik gred lagi dan semoga elaun adik ina naik lagi hujung tahun ni...oppss...!!
tetiba jer ni...ngee..;p



 manja babah...tak brani nak tegur...hahaha...


ok yang ni manja mama...hehe..


time makan pun sibuk dengan kartun...tu yang kekadang aku malas nak on data...duk perabis kat youtube je...sawan mamanya...


Sapa-sapa yang teringin nak try..boleh lah terjah kat overloaded western ni k..harga pun ok lah..tak mahal sangat dan tak murah sangat...tapi nanti abg ajoi plan nak kena repeat lagi..sebab kakak ila takde..so abg ajoi ni dia cannot sikit kalau makan sedap-sedap kalau kakak ila takde..dia takmua kakak terasa..yela..mamanya kan suka post kat fb...tapi selalunya aku akan info kat kakak...kakak pun dia ok je...busuk-busuk pun dia suruh repeat je...hahaha....





Tiada ulasan:

Catat Ulasan