Isnin, 10 April 2017

HIKING WITH ABG AJOI

Saja malam tu mulut adik ina gatai ajak abg ajoi gie hiking....saja nak try..haha.....pastu tak sangka pulak dia nak melayan...katanya ok jugak tu,sebab dah lama tak keluar peluh...ermmm...kemain teruja lah adik ina..padahal duk manjat area bukit kat rumah aku je...bukit 2 ringgit....Nampak tak perangai tu dah lama tak dating dengan abg ajoi...dapat dating time hiking pun jadi lah weeii...;)

Tahap kebusyan abg ajoi sekarang ni,agak terbatas sikit nak merayap nak ajak kemane-mana...plan aku kemain banyak bukit nak manjat konon...dah macam hebat sangat...padahal baru naik 15minit lutut mak dah goyang...hahaha.....So kena lah tabah je hati aku ni haa...tapi dah nak msuk 17 tahun keje dia memang camtu..so aku dah biasa lah nak hadap.....time-time tengah busy ni...kena lah tabah dan redha orang cakap..usah lah nak ngada-ngada bila laki anda tengah busy...pandai-pamdai lah uruskan diri tu....tapi best sikit...langkah aku boleh panjang melangkah.....ngee...;p..Tapi dia pun agak stress jugak tu,dengan kerja melambak...pastu dah tak brapa nak dapat futsal sangat...asal nak futsal je tak sempat...balik pun lewat je...tu belum part muka serambai tu...hahaha...susut sikit badan abg ajoi...bersabar lah ye babah...tu lah sumber rezeki untuk keluarga kita...hal anak-anak memang sekarang ni banyak aku yang handle...nasib baik lah anak-anak faham...yela kekadang keluar pun babahnya terpaksa tak join sekali...apa anak-anak nak...kena la aku yang layan...so far semua under control...;) tengah ada kakak ila ni,dapat lah aku dating sekejap dengan babahnya....dia pun tak kisah...faham sangat pe'el mama dengan babahnya tu...kalau time baik..kemain bersayang-sayang...kalau time gunung berapi...haaaa...lantakkan jer kat situ...hahaha...

ok jom layan gambar sengal kitaorang k..tapi semak gambar aku je weeii...mohon korang tabah k....thanks abg ajoi sebab sudi snap semua gambar-gambar adik ina yang cun melecun nie.....terus dia tak kasi buat aksi comel-comel...sebab dia tahu kang sawan bini dia duk up kat fb...dia perhatikan je perangai bini dia ni...hahaha......
Tengah syok berhenti nak snap gambar...dia siap cakap lagi tu....'elok boleh panjat 15 minit terus jadi 30 minit'...hahaha....nasib lah babah...kata nak melayan mood wife awak yang sengal tu kan...so redha jela ye...



selfie tu penting ye...;p
nie time otw nak ke bukit 2 Ringgit



feeling-feeling model terpacak kat batu...hahaha
nasib baik sekali snap je..kalau 20 kali snap..mahu abg ajoi campak phone aku...hahaha...
hebat abg ajoi...sebab tu adik ina sayang...kalau bab snap gambar...walaupun cukup cepat dia kira 1,2,3...so ko jangan nak cakap kejap-kejap..mau dia snap je..so sila get ready ye kalau abg ajoi dah pegang camera....;p



siap suruh abg ajoi berhenti ni...semata-mata nak selfie...
'tak berpeluh lah babah camni..adoii..' hahaha...mohon tabah ye babah...



gigih tau suruh abg ajoi snap...tabah tak tabah jela dia duk melayan....


lagiii...


dan lagiii...haha...


pengsan camni abg ajoi cakap...;p


ok abg ajoi suka gambar ni sebab comey katanya...ok lah ok lah...
adik ina redha je kalau abg ajoi nak puji....haha...*matakeatas*



suka gambar nie..spontan je snap...


tengah orang syok nak turun... sibuk aku jerit suruh posing...hahah...sawan laki aku dengan bini dia ni...penuh kesabaran agaknya abg ajoi duk melayan...;p








adik ina suruh snap lain arah...lain arah yang abg ajoi snap...hentam jela ye babah...;)



smile...;)


time dah sampai puncak...suka-suka hati aku je suruh adik kat situ snap...nasib ko la ye dik..janji ada gambar berdua dengan abg ajoi...abaikan jela kayu tu...adoiiihaii abg ajoi ni...asal sempat je dia tau...hihi...tak romantik langsung...yang aku pun tak perasan kayu tu..dah tengok gambar...bantai laki bini duk gelak...apa-apa aje lah ye...


selfie timee...


 nie dah rupa sakaii aku rasa...hahaha...tengah-tengah nak turun tu boleh pulak kau selfie ye...hahaha...sila abaikan ye perangai rupa gini...;p
cukup lah kot tu je gambar...yang lain aku nak simpan je...kang mau muntah korang tengok aksi sewel aku..abg ajoi pun naik pitam tengok perangai bini dia...hahaha...


Ok lah tu kan...dapat jugak burn untuk pagi tu....tahniah untuk adik ina dan abg ajoi...

Dah lepas burn...terus abg ajoi ajak lepak sarapan kat mamak...kemain dia duk bantai toseii dengan capati...teringin katanya..ok lah layankan lah..sebab dah bersusah payah duk layan pe'el adik ina..thanks abg ajoi...sumpah adik ina tak merengek-merengek lagi lepas ni...hihihi...


ok tu jer...mood banyak nak update story..tapi asal nak save gambar je rasa nak muntah...hahaha...terus hilang idea...ok bye...







Tiada ulasan:

Catat Ulasan