Isnin, 17 April 2017

CAMERON 2017

Macam biasa...kalau mood lemau tu,memang takde lah aku nak update blog...sudahnya duk simpan jer lah semua gambar..sampai penuh memori fon tu...kesudahannya...terpaksa lah semakkan semua gambar-gambar kat fb...menyampah orang tengok agaknya...hahaha...kalau dulu aku jarang lah sikit nak masukkan banyak-banyak gambar dalam fb ni,lebih suka simpan kat dalam blog je...tapi sejak busy ni...jangan kata nak update blog...hal untuk diri sendiri pun huru hara...ermmm...

Tak plan sebenarnya nak ke cameron...memandangkan abg ajoi busy sangat sekarang ni..so hal anak-anak banyak aku yang uruskan...tup-tup dia balik tu terus cakap  jom kita jejalan gie cameron ye anak-anak besok..(time sekolah cuti seminggu aritu) Wahhh  mamanya yang paling teruja sekali...hahaha....anak-anak relex je..kemain korangkan,...mentang-mentang dah banyak kali gie cameron..tak heran kan...cuba kalau babah ajak gie osaka...mau tak tidur malam korang tu...huhu...
moh lah layan gambar kami ye.,.tak banyak tempat pun dapat pergi..sebab hujan..budak-budak nie pun jenis tak heran sangat...hurmmm...so jejalan kat ladang teh dan singgah gie pasarmalam brinchang... dapat la membeli macam-macam menu.. pastu belasah dalam kete.. ok jom temgok gambar yang tak seberapa tu..


 saja lalu kat tapah...sebab boleh singgah kat Lata Iskandar
cantik berlatar belakangkan air terjun...terus berseri-seri muka adik ina...sila muntah...;p


my kekuatan...




kemain teruja korang nengok air terjun tu ye....baby dina merengek nak mandi...memang tak kuasa lah babahnya nak jaga...aku memang dari awal-awal dah say no no...hahaha...


Ehhh muka aku lagi...ko ingat kau retis..?..?hahaha


ok ni ada muka dina dengan abg ajoi....;p


tiapkali kalau lalu Lata Iskandar..wajib beli ubi kayu kukus...
kakak ila duk hadap sampai licin satu plastik...kesian betul budak asrama sorang ni...sampaikan ubi kayu pun boleh jadi menu kesukaan....hihi...kalau tak dulu takde lah dia gemar sangat pun...cukup makan ke idokk budak sorang ni kat asrama?Babah bayar mahal-mahal menu selama setahun kat asrama tu...sila makan setiapkali waktu makan ye...jangan skip langsung...mahaii...hihihi....


sedap weeii...ada pulak gula merah....sampaikan dah balik rawang pun,jenuh lah aku duk kukus untuk abg ajoi ...tak puas makan katanya...


keropok lekor tu kemain lagi...tiga ketoi RM1 kaw...cekik darah sungguh...sentap mak..


awat aku rasa aku macam gemok je tiapkali pakai blouse ni...menci tau...
hakikat tak nak mengaku badan dah naik...hahaha....


susah nak snap gambar berlima...abg ajoi pulak tak brapa gemar nak panggil-panggil orang suruh snapkan...katanya takyah lah...susahkan orang...hurmmm...so kakak ila wajib jadi mangsa keadaan....sama lah dengan nia...ngee...;p


smile...


cantiknya adik ina ni weeiii....Ehhh tersasul pulak...ladang teh tu...hahaha...


nampak je feeling-feeling laki bini ni...tu time baik...time dua-dua tengah tak meroyan...
kalau datang time meroyan...faham-faham sendiri sudah lah ye...hihi...Adat lah kan...nama pun suami isteri...mana boleh nak manis jer...sekali kala tu...kelaut lah jugak...dapat pulak dua-dua pale angin...haaa...hambik (malu)..Cume bezanya abg ajoi ni lebih cool...tak suka bising-bising...bagusnya sikap dia...tak suka bergaduh lelama...
owh yela...anniversary kami dah nak dekat...wahhh...tapi nak tengok abg ajoi ingat ke tak tahun ni...so far dia tak pernah lupa lagi lah...berharap tahun ni pun jangan lupa hadiah...hahaha....takde lah...tak kisah pun bab hadiah tu...janji dia ingat dan wish sudah cukup mengembirakan hati aku ni haaa...tapi selalunya kakak ila memang ingat...confirm dia akan call...tahun ni tak plan lagi nak sambut  kat mana...tengok dulu...kalau kakak ila balik boleh la sambut...baru lah seronok...pada aku anniversary ni tersangat penting...Alhamdulilah syukur sangat..dah nak masuk 15 tahun...3 tahun sesi perkenalan...hurmmm 18 tahun jugak kenal ni...buruk baik perangai masing-masing pun dah terserlah...hahaha...boleh tahan huru hara jugak....oppsss...


ok malas nak letak caption...hahaha...
sengal...;p

cantik sangat....


panas ok panas....cair muka adik ina...


berkerut-kerut muka semua orang...bertabah lah ye....cameron pun dah tak sejuk sekarang nie..


macam biasa,babah memang suka beri sedikit penerangan setiapkali pergi kemana-mana...mama je suka selfie...bab-bab belajar ni sila refer babah hokey anak-anak...;p




budak manja babah sangat ni...aku rasa panas gila..dia nak jugak pakai sweater tu.....lantakkan je...aku dengan kakak dah duk gelak-gelak...nak gelak lelebih kang kena sound pulak dengan abg ajoi.....so tabah jela kami duk melayan pe'el budak sorang ni....


mata tu suka buat camtu tau...sampai kekawan aku pun tegur lah...


selfie....yeayyy....
sesungguhnya...kepanasan aku....


again...!!


anak sulung mama..



kemanjaan mama dhania..




ehhh budak ni lagi...




letih lah nak buat caption....tengok gambar jela ye...


minah senget...haha



uwaaaa...tak lalu nak masukkan gambar....


 jambu jeruk...sedap sangat-sangat...


macam biasa lah kan..kalau datang ke cameron ni kalau tak hadap strawberry memang tak sah lah...


budak sorang ni kalau tak ketok babah... bukan irdina lah namanya...untuk dia saja dah macam-macam...dapat pulak babah yang jenis tak sampai hati...kalau dah beli tuk dia..confirm lah yang lain pun nak jugak...so dia dengan nia sedap lah duk ketok babah...nasib baik kakak ila korang dah besar...dia suka makan je...hahaha...benda-benda merepek ni dia tak gemar sangat...sama lah macam mamanya...ehhh tetiba je...;p






 walaupun hujan ye...
bak kata kakak...'habis choclate strawberry dia masuk air hujan...penambah perisa ni mama...'
hahaha...


walaupun hujan tetap redah jugak...aku kalau turun cameron wajib nak singgah ke pasar malam brinchang ni.....sebab adik ina dengan abg ajoi kan suka makan...so rugi kalau tak perabiskan duit kat pasarmalam ni...macam-amacam ado...!!


nie pun wajib ye kalau kat cameron...aisream strawberry...
aku memang tercari-cari aiscream strawberry malaysia ni..


budak paling ngada-ngada...;p


ok last gambar tuan blog lah...sebagai penutup kali ini...hahaha...
kbaii....










Tiada ulasan:

Catat Ulasan