Selasa, 4 April 2017

MOOD GANTI PUASA

Pejam celik,pejam celik dah nak puasa rupanya...puasa aku masih berbalance lagi...aritu ada lah buat separuh..tu pun tahun lepas...hahaha...pastu kalau dah stop...korang faham-faham sendiri lah kan...dia punye nak start tu cukup payah...seksa weeii....sebab tu kalau dah start ganti kalau boleh jangan stop...kecuali piyed ye...huhuhu....nie lah masalah perempuan kan...cabaran tu lebih sikit...aku pun abg ajoi dah tanya lebih 20 kali bila nak ganti...asyik nengok bini dia melantak je agaknya...hahaha...mau abg ajoi tak tanya bila nak gantinya...kang mau dia yang berat nak tanggung...hihi...abg ajoi kalau bab2 macam ni...dia ambil tahu sikit...kakak ila pun dia tanya...apatah lagi bini dia yang sorang ni...kalau anak pun dia dah start tanya...ko jangan nak buat-buat lupa ye...huhu...kakak ila pun dah start ganti kat asrama...sikit-sikit dia buat...lagipun kakak ila memang rajin puasa sunat....asal nak exam je ..start lah dia puasa sunat dengan kekawan dia...ada jugak kekadang dia tak buat...tapi selalunya memang camtu lah pe'el dia...dia ni jenis tabah sikit...tak macam mamanya...terus mamanya rasa  tercabar....dia tinggal lagi sehari dua je kot...aku stay melambak lagi...nampak macam sikit jer kan 5 hari tu....tapi time nak menggantikannya..Allah je yang tahu weeiii...so plaese jangan suka buat pe'el macam adik ina ye...time-time last minit lah baru huru hara nak mengganti....now kau hadap lah minggu ni berkobar-kobar nak direct puasa terus..patut nya nak start dari isnin lagi...tapi terlajak pulak nak bangun sahur...so gigih lah belasah nasi dagang pagi tu.....sengal sungguh...konon-konon meraikan last sarapan pagi...adoiii sengal sungguh ni... ini macam orang pun ada weeii..hahaha

Pastu over pulak kan..dah lah harini hari pertama ganti puasa...anak tekak kemain nak ini nak itu...over sangatkan...gigih lah jugak cari ayam percik ayamas...punye lah teringin...badan lemau macam mane pun,hadap jugak ke sentosa...berdesup adik ina gi cari...sekali rupanya dah lama terkubur kedai ayamas kat area sentosa tu...adoihaiii...frust sungguh aku...tawaf lah satu bukit sentosa cari benda apa nak makan time bbuka nanti......tekak ni jahat sangat...kalau dah teringin benda tu...memang nak benda yang tu je...so kau sangat jahat ye wahai anak tekak....;( Tapi beli lah jugak laksa dengan cheese kek...overkan...baru hari pertama puasa...hihihi...

Time aku tengah berbuka tu..abg ajoi sampai rumah...Ehhh kemain awal abg ajoi balik harini...stress katanya...malas nak hadap keje...dia nengok isterinya teringin nak ayam percik..walaupun aku dah kenyang duk hadap laksa dengan cheese kek...dia ajak gie cari kat area rawang...alahaii soo sweett abg ajoi ni kekadang...hahaha...kekadang jela ye....*silamuntahberjemaah*

So mari lah kita mencari....Hati dah berbunga-bunga ni walaupun rasa dah kenyang jugak kalau nak hadap ayam percik tu...tapi pikir takpe boleh makan time sahur nanti...sekali hambik kaw....sentap adik ina...kat area rawang pun dah takde...hurmmm....terus abg ajoi ajak gie melantak...tapi aku takde lah nak makan...perot dah nak meletop ...just teman dia jela...nampak sangat abg ajoi tengah stress lah tu...kemain laju makan...hahaha...dah brapa hari balik lewat je..aku berzumba semalam pun bawak bby dina..nia tusyen...so kaki ni memang dah rindu sangat nak terkinja...bawak dina pun  takpe lah...janji adik ina dapat melompat...puas gila malam semalam...lencunnn kaw...!!...rasa floor tu aku yang punye...hahaha...nasib lah sapa-sape yang kena pijak kaki dengan adik ina ye.semalam..mohon ampun...hihi...hilang stress adik ina tau...aku sampai-sampai je rumah abg ajoi dah balik...dia siap nyakat lagi...'puas ke terkinja tu'...weeekkk...;p of coz ye...sudahnya lepas mandi and solat...terus dengkur...hahaha...abg ajoi aku tak tahu lah dia lelap kul brapa...dengan dia pun hadap laptop settlekan keja...aku sedar-sedar je kul 4.40am..tu pun sebab nak bangun sahur...kalau tak mau sampai ke pagi tak sedar diri...makan pun sambil tutup mata...hahaha...makan cepat-cepat..pastu sambung lelap balik...sedar-sedar kul 6..nasib baik abg ajoi tolong buatkan air tuk nia..sebab dia tahu aku dah bangun sahur...memang liat lah nak bangun balik...nasib baik nia anak yang senang diurus...takde nak ngada-ngada...babahnya kejutkan..terus bangun..mandi solat semua...mamanya je liat sikit...mama takpe sekali skala je liat...ngeee...;p

Ok lah tu je nak update sebenarnya...saja tangan ni gataiii nak menaip...nak update story time kat cameron dan pd tu malas pulak rasa...gambar je dah save...nak karang ayat idea kelaut sangat...ni pun saja duk gataii bukak laptop abg ajoi..huhu...ok nak tidur sebab besok berkobar-kobar nak bangun sahur...target minggu ni dapat settlekan 4 hari..pastu dah tinggal sehari je..weekend memang tak boleh nak puasa..sebab kuat merayap...pastu kemungkinan kakak ila balik minggu ni..so mohon jangan la puasa...confirm adik ina ajak anak-anak  merayap..walaupun pun abg ajoi koje weekend ni ye...huhu....


ok bye tu jer...sila bosan...hihi...








Tiada ulasan:

Catat Ulasan