Ahad, 23 April 2017

TANJUNG TUAN PD 2017


Gambar dah naik berulat baru nak update...hahaha...biasa lah kan adik ina...bercinta hokey nak masukkan semua gambar-gambar ni..bila dah save..malas pulak nak update...sudahnya...simpan jelah kat dalam draf tu....ni pun gigih tak gigih lah jugak nak taip...sila tengok gambar apa yang ada je ye...hanya pengisian yang kosong...hahaha...owh ye..time ni ada majlis kenduri kahwin kawan sekolah aku...elyda dan wan...dah kebetulan dia buat kat nilaikan...so aku pun ajak lah abg ajoi jejalan sekali kat PD...time ni anak-anak cuti sekolah...tapi takde kemana pun...sebab abg ajoi tengah busy dengan segala macam projek...moh lah kita jejalan kat area pd ni..



saja singgah kat Avilion admiral cove ni..just nak snap gambar je ko...hahaha...sambil-sambil nak tengok tempat kapal berlabuh gitu...berlabuh lah sangat...tak mampu lah nak duduk kat hotel mahal-mahal ni...padahal lepak semalam dua je..tunggu lah abg ajoi kaya nanti ye....hihi..aamiin...



geng gaduh adik ina...kesian tahap stress melampau sangat abg ajoi kita sekarang ni....naik risau aku dibuatnya....kena lah adik selalu tabahkan hati abg ajoi ni haaa.....mau taknya..weekend pun kena datang opis..no more rehat ye abg ajoi sekarang ni...nak ambil cuti pun tak boleh...tapi ni bos jepun dah cabut balik...so nampak lah dia tenang sikit...kalau tak tu...Allahu...serabut nengok mukanya...balik rumah pun hadap laptop siapkan kerja lagi...jarang sangat dia nak settlekan kerja-kerja opis kat rumah..tapi sekarang ni..keadaan memang terpaksa...
takpe lah babah..sabar ye..demi anak-anak k...;)


kata tuan blog kan..so memang wajib lah muka dia je melambak dalam ni...harap maklum ye korang semua...sila tabahkan diri anda...bergambar tu satu kewajipan dalam hidup adik ina...


again...hurmmm...;p



pun boleh camni gaya...


posing kena pegang payung pun takpe...hahaha...
time ni takut hujan..tu yang bawak payung tu...

Owh ye..time ni abg ajoi ajak pergi tanjung tuan...katanya teringin nak tengok pusaran air...aku mula-mula tu memang malas betul nak ke sini...tapi demi tuan ajoi..adik ina bertabah jela...so kami semua kena lah dera duk mendaki...nasib baik lah jalannya mendatar je...memang boleh lah bawak budak-budak ni...tu pun semput jugak aku ni haaa...nampak sangat dah tua...anak-anak lagi laju dari mamanya...mamanya nama je juara zumba...tapi kalau part mendaki ni..boleh tahan semput ye...tu pun nasib baik lah sekarang ni kira aktif lah jugak duk manjat bukit...kalau tak dulu..pengsan mak korang....naik ketar kaki ni...tapi tak sampai ke pusaran air tu pun...sebab jauh gila weeiii...tak larat aku nak turun naik tangga...ya ampun...pengsan makk...budak-budak ni pun dah tak lalu...lenguh kaki katanya...sudahnya beralah jela babahnya...aku pun kesian kat anak-anak..kalau aku dengan abg ajoi je memang aku terjah je...ni sebab bawak anak-anak..tak sampai hati..dengan dina dah merengek-rengek penat...berpeluh-peluh dia..sian sungguh...so dapat lah berjalan setakat kat area rumah api tu je...tah apa yang ada..tapi demi babahnya..kami layankan jela...


rumah api tanjung tuan...
takat ni jela yang termampu..tu pun dah naik semput aku nak naik tangga...pastu nak turun ke pusaran air tu...gila punye panjang kebawah tangganya....tu yang anak semua takmau pergi tu..sebab kang dorang pikir jenuh nak naik pulak...nak menurun memang laju la...frust babahnya...hihi...pastu abg ajoi nak gie sorang...memang tak lah aku nak kasi...kang apa-apa jadi...ehhh no ye...terus tarik tangan dia suruh naik kat atas...hahaha...sudahnya posing jela..nampak laut sikit tu haaa...puas mendaki tau...;p


budak sorang ni dah merengek kepenatan...tu lah tangga nak menuju ke pusaran air tu...bila aku jenguk jauh lagi kebawah...terus tak lalu...hahaha...



dapat lah bergambar kat sini haaa...jadi lah kan...janji nampak laut jugak...


sila layan semua gambar yang dah start berterabur susunannya...hahaha...


tangga ni lah korang nak kena hadap...nak naik ke rumah api tanjung tuan...


kemain bersemangat dia dengan babahnya...


relex...kita selfie lah dulu...;p


konon-konon berjaya lah tu  ke puncak ye hahaha...mane ada puncak ye abg ajoi...
lain kali lah kita gie berdua ye tegok pusaran air tu...tapi tah tahun bila...hahaha...





ehhh sempat lagi kan....tenang ke idok tu abg ajoi dapat tengok laut...hehe...

moh lah kita turun balik ye..sesungguhnya adik ina dah kelaparan...


sempat lagi...last posing kat sini...



 Dah puas memanjat..sampai sakit kaki adik ina....perot pun confirm lah lapor...terus terjah mana-mana seafood...tekak memasing kebulur nasi...abg ajoi lebih nak melayan tekak aku je..



sedappp sangat ketam masak merah ni...


ikan pari bakar...ok lah sedap jugak...


sayur campur...


 belasah nasi lemak daun pisang sebungkus...kemainkan...takde rupa burn kalau macam ni punye gaya...hahaha....ngeri adalah...


sila lah makan ye semua...babah belanja...ngee...;p


my kesayangan...

nampak sangat muka kebulur tu...hehe



singgah kat pantai teluk kemang...saja budak-budak ni nak tengok jugak laut...haaa tengok lah sangat laut kat pd ni ye...tengok puas-puas...;)

ragam anak-anak mama...


nie geng baik sangat ni...rahsia kakak adik nia pegang begitu jugak la kakaknya...
kemian korangkan...ingat mama tak tahu....;p


ok last sekali....macam biasa lah...tuan blog kan over...hahaha...
tu jela aktiviti singkat kami time kat pd haritu....janji anak-anak terhibur...mama jangan cakap lah...asalkan dapat makan...memang terhibur sangat dahh...;)




Tiada ulasan:

Catat Ulasan