Rabu, 10 Mei 2017

BORAK KOSONG

Morning korang...rindu nak bebel kat blog lebam birat aku ni.. tapi Bila bukak blog je.. hannya mampu tenung je lah..haha... mood hilang etah kemana.. kelaut sangatkan mood tu.. asyik tak sampai-sampai je..😅 Tapi harini tangan macam gataii je nak menaip..😬 Ni pun taip by fon jela.. naik juling mata aku....

Semalam wasekday kan..so abg ajoi keje.. biasa lah perodua.. mane cuti punye.. sebab dorang nak tarik cuti untuk raya.. sebab tu kalau time raya kemain bergembira semua staff perodua.. cuti panjang hokey., orang lain dah start keje.. kami ni masih mood beraya lagi haha.. sebab tu aku suka holiday kalau time2 cuti raya...tu jela masa yang ada.. tahun ni tak tahu lah camne lagi.. tak plan lagi..

So semalam, aku call abg ajoi ajak lunch sesama dengan anak-anak.. dia pun ok je... dah lama  aku tak lunch sesama dengan dia.. asal nak curi masa je tak sempat...ni pun perjumpaan versi tak sampai 1 jam.. 😬 makan pun kena style versi tercekik haha... sebab pukul 2 dia ada meeting dengan bos jepun.. adoihaiii.. bos jepun kalau dah start dtg sini.. memang serabut lah pale abg ajoi.. semalam pun lunch sesama macam kelam kabut.. time makan pun korang nak cari bos.. weeii kasi la bos tu makan dengan aman damai bersama anak bininya hahaha.. stress i tau.. 😂 Kekadang aku rasa nak off kan je hfon abg ajoi tu.. tapi kalau weekend.. ada hari yang dia tak masuk line.. memang aku off kan je hset tu.. kekadang dia bukan sedar pun.. pastu dia akan ckp.."why aman je hset babah tu.. takde gangguan' padahal keje aku hahaha.. dia tu bukan jenis rajin nak gie tgk fon dia kan.. kekadang hset dia pun aku yang caj.. sambil2 tu aku sempat la skodeng skli.. hahaa.. tapi tak best langsung... bosan nak baca group whspp penuh pasal keje je.. satu benda aku tak faham.. 😅 Yang aku faham.. semuanya urgent., takde yang tak urgent.. 😝😂 tu belum part check dairy keje dia.. perghh!! aku cari part yang cuti je hahaha.. yang lain haram satu benda ku tak mengerti..

Tapi aku risau jugak tengok keadaan abg ajoi sekarang ni.. macam dah takde masa untuk diri dia sendiri.. kekadang nak futsal  pun tak sempat.. balik rumah pun dah lewat malam..kekdang tu sambung buat keje kt rumah pulak.. ya ampun.. memang penangan projek baru ni.. bukan dia je yang letih.. aku pun letih tengok keadaan dia haha...dulu sebelum tido kitaorg rajin nak borak2 gelak2 sebelum nak lelap mata tu kan... ni aku tengok..aku baru cakap sepatah dua.. abg ajoi dah berdengkur... sudahnya aku macam orang sewel cakap sesorang haha.. majuk kekadang..😂 Start la aku rasa nak cubit je dia.. pastu siap duk tepuk-tepuk badan aku ni sambil cakap..'ok mama tido2.. besok kita cakap' hahaha.. ko ghase? Sentap hokey adik ina....takpe lah.. adik ina memahami..
Ni pun pagi tadi aku tengok muka dia moody je.. siap cakap..'malasnya babah nak hadap meeting..nak gie opis.. keje banyak tangguh.. stress' Allahu.. kesian sangat.. yang aku ni.. bersungguh lah, suruh dia bawak minyak aura aku belikan tuk dia.. owh ye.. lupa nak cerita.. haritu aku adalah belikan untuk abg ajoi minyak stress aura.. dari young living.. kira macam minyak terapi lah jugak kan.. boleh tahan mahal hoiii...😂 Tapi aku beli yang kecil je.. 5ml..gigih lah untuk orang yang ko sayangkan...yang aku ni.. punye lah gigih suruh abg ajoi guna.. dia guna lah sehari dua camtu.. pastu aku tanya lah.. ada tak perubahan tu..korang tahu dia boleh jawap apa?

'Babah rasa minyak wangi babah lagi sedap bau mama hoiii'
Hahahaha... suka- suka hati je kan.. adoihaiii.. pastu siap cakap tu.. 'takde apa-apa kesan pun, camtu je....babah tetap stress ' 😂😂 aku yang dengar ni pun rasa nak naik stress.. 😤 sudahnya.. aku suruh dia bawak sentiasa minyak tu.. letak dalam poket seluar haha...asal nak masuk bilik meeting ke... nak hadap muka bos ke., nak masuk kt line ke., hidu minyak tu.. sapu-sapu kat nadi... aku tak tahu lah dia buat ke tak.. bila aku whspp tanya..dia cakap dia buat.. tah betul ke tak tu.. ke dia malas nak dengar asyik aku tyn benda yang sama je.. bukan boleh caya sangat abg ajoi ni....tapi pagi sebelum dia gi keje.. memang aku dah sapukan siap2 myk aura tu.. naik rimas agaknya ...dia siap cakap..'hilang bau myk wangi babah yang mahal ni tau' kemain lagi kan.. tak kisah lah.. janji abg ajoi kena pakai jugak.. aku ni orang yang paling risau kalau tengok dia tak sihat.. bahaya tau kalau tahap stresss terlalu tinggi.. dia dah la bacaan BP tak brapa cantik.. minum jus lega dah berbotol-botol.. Tapi alhamdulilah lah.. dia cakap kalau dia penat macam mane sekali pun.. dia balik rumah tengok  muka anak bini...hilang semua stress keje dia..harap2 abg ajoi kuat hadapi dugaan berkerja ni.. adat  berkeje lah kan....mane ada kalau tak stress.. kekadang aku risau.. dia pernah cete.. dengan staff jepun pun dia gaduh jgk pasal projek ni.. waduhhh seram hoiii abg ajoiii aku ni..... awak tu dah lah selalu outstation.. kang hangin bos kat sana.. mau kena balik.. hahaha... 😅😂

HOoiii panjang pulak adik ina bebel.. dari takde mood nak menaip.. sampai berjela-jela karangan haaa... haha..ok lah korang nanti sambung lagi ye... aku pun nak update entry coway run aku tu., best korang..tak sabar nak join next event lagi lepas raya ni.. so i dah ada geng running hahaha... walaupun pancit... tapi bila adik ina terbayang medal yang cun2 terus bersemangat balik.. 😂 Over kan..

Ok bye.. 😃



Tiada ulasan:

Catat Ulasan