Jumaat, 9 Jun 2017

MY FIRST MAJOR RUN

Alhamdulilah...harini dah Ramadhan ke 14...sekejap je aku rasa...gigih tak gigih lah jugak nak siapkan menu sedap-sedap untuk anak-anak dan suami....Ececeh...asal ramadhan je mesti adik ina terlebih rajin....padahal berdoa weekend je ajak abg ajoi berbuka kat luar...tu pun nasib baik sekarang vendor dah kurang duk belanja makan buffet...kalau tak dulu...sampai aku tak lalu nak ikut...banyak dia bawak anak-anak je berbuka kat luar...now bila dah kurang tertanya-tanya pulak...hahaha....sengal sangatt...

Ehh aku story apa ni..? ok sila jangan lari tajuk ye...

Macam biasa lah aku ni kan...story dah berzaman baru nak update...kisah dari sebelum puasa lagi...now dah puasa baru lah terhengah-hengah nak story...lantakkan je...masalahnya...ada ke yang kisah..? hihihi...

Ok meh lah story sikit my fisrt experience coway run...aku pun taktau lah macam mane boleh tergerak hati terus setuju je nak join kan...awalnya cousin aku whspp,dia ajak teman dia join running ni...mula-mula tu alamakkk...kau bayangkan...aku ni bukan manusia yang jenis suka berjogging...selalunya kalau aku teman abg ajoi pun...confirm aku kena tinngal punye lah...bak kata abg ajoi...'elok letak anjing sekor,baru laju aku lari'hahahha....jahat tau...tau lah i lembik...sakit kaki hokey kalau jogging ni...sebab tu aku lemah kalau abg ajoi ajak teman jogging...tapi demi nak jaga hati dia...redah jela uollsss...janji lepas teman dia aku dapat bedal toseii satoo....;p
niat hati tu memang dah lama lah jugak nak join benda-benda macam ni kan...sebab ada jugak kekawan aku yang aktif...banyak kali lah jugak dorang ajak aku..tapi keyakinan tu takde...aku tak akan buat kalau aku sendiri tahu tahap keupayaan aku macam mane...so telan air liur jela bila tengok kekawan join event larian ni...memandangkan cousin aku dah ajak...time tu pun aku tengah free...abg ajoi pun izinkan...apalagi...terus cakap ok kat cousin...yeayyy....padahal sumpah aku berdebar-berdebar sungguh....terpikir jugak..gila ke apa aku ni...hahaha....lain la cousin aku tu dulu dia memang jenis aktif sikit...macam aku ni setakat zumba je...adoihaiii...tapi sebab dah janji...so kena lah tunaikan jugak...so gigih lah kami kul 5 pagi huru hara keluar rumah...kul 6am dah terpacak kat the starling...nampak tak kesungguhan adik ina ni....pastu berdebar-debar..tah apa rupa lah agaknya aku sat lagi nak lari...huhu...


Coway Run ...5KM ye..macam nak terbarai isi perot makk ni haaa...
tabah tak tabah lah jugak...dan paling tak sangka,akhirnya berjaya sampai ke garisan penamat...
dengan mencatat masa 57 minit...Wow...ok lah kan untuk percubaan pertama kali...hurmmm...bangga sekejap...hahaha...terus bersemangat nak join lagi lepas ni...



yihaaaaa....bangga ok sent gambar ni kat abg ajoi...tapi haram dia tak bukak whsppp...hahaha....
sabar jela adik ina tau...pastu boleh dia call aku tanya menang ke tak tu...ehhh abg ajoi ni...dengan riaknya terus cakap...'ehh tengok kaki lah'..hahahha...
thanks abg ajoi sebab supportive sangat...sebelum aku join running ni pun dia jugak yang suruh setiap pagi kena jogging...untuk kuatkan otot-otot aku....naik semput lah jugak..dah la kawasan rumah aku banyak berbukit....lebih banyak berjalan dari berlari...lap peluh adik ina tau...



ni gaya sebelum start larian...padahal gila berdebar-debar aku....tapi memang best...happening sangat...teruja adik ina...nasib baik tak tunjuk perangai sakai tu kan...


mercu tanda pengguna coway....hahaha



haaaa...nie lah cousin kesayangan aku...sporting gila...pale sewel macam aku jugak...(jangan marah cousin hihi) ni baru kak lin ye...belum cousin aku si syu tu...kalau dia join...mau gamat....takpe next event nanti..insyallah syu join...masalahnya aku tak daftar lagi ni...sebab abg ajoi pun nak join jugak...waduhhh....nak kena tunggu jadual dia je ni...ikut hati nak je aku daftarkan next event ni...kang buatnya dia kena outstation time tu....haru lah...so kena tunggu jugak lah nampak gayanya...takpe-takpe...tabah dan sabar je ni...huhu....


kami yang berdebar-debar hakikatnya....;)



yeyyyy....akhirnya...pengalaman pertama mendapat medal...
gila tak teruja....;p


again...hahaha....kalau boleh semua tempat,semua ruang aku nak posing....nasib baik dapat cousin sporting...tabah jela dia tolong snapkan...hahaha...
i love u cousin...muahh...



yihaaaa....!!!




aksi habis sweet lah tu konon...hahaha...
whatever....!!!


Ok... tu jer nak story...tak sabar lepas raya nanti...tu pun aku berdoa jangan lah abg ajoi outstation ke...kalau tak melepas aku nak join event lepas raya ni nanti....huhu...

ok korang salam ramadhan...jangan ponteng-ponteng puasa k,kecuali jika terpaksa...hehe...





Tiada ulasan:

Catat Ulasan